Generalni sekretar uručio Jubilarno priznanje- Plaketu Predsjedniku Federacije BiH, Marinku Čavari

U povodu dvadeset godina rada i djelovanja Crvenog križa Federacije BiH, genralni sekretar Namik Hodžić uručio je najviše Jubilarno priznanje, Plaketu, predsjedniku Federacije BiH Marinku Čavari, u znak zahvale za podršku radu naše organizacije.

Generalni sekretar predstavio je rezultate dvadesetogodišnjeg djelovanja, te istaknuo značaj djelovanja Crvenog križa Federacije BiH, naročito u akcijama dobrovoljnog davanja krvi, te humanitarnim akcijama spašavanja života ljudi i materijalnih dobara u slučaju prirodnih i drugih nesreća. Također, istaknuo je potrebu davanja veće podrške promociji organiziranja akcija dobrovoljnog davanja krvi koje pridonose spašavanju života i davanju nade oboljelim i životno ugroženim osobama.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara zahvalio je na uručenom priznanju i potvrdio podršku i budućem radu Crvenog križa Federacije BiH, istaknuvši da je ova organizacija od posebnog društvenog značaja za Federaciju BiH, kako je jedan od nositelja aktivnosti u oblasti socijalne zaštite, zdravstvenog i humanitarnog odgoja i obrazovanja, odgovora na prirodne i druge nesreće, te traženja nestalih osoba.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.