Express Courier d.o.o. stavio se na raspolaganje Crvenom križu FBiH

Express Courier d.o.o. – jedini ovlašteni zastupnik za UPS u BiH, stavio je dio svojih resursa, tj vozila, na raspolaganje Crvenom križu Federacije BiH. Ovom prilikom im se zahvaljujemo, jer će ovaj vid podrške olakšati naš humanitarni rad u aktuelnoj situaciji.

Express Courier d.o.o., je osnovan 2010, kao kompanija za usluge iz oblasti Međunarodne špedicije, skladištenja i transporta, sa sjedištem u Sarajevu. Od 2011. godine, postali su jedini ovlašteni zastupnik za UPS (United Parcel Service) u BiH. Brzo i efikasno pružaju usluge distribucije pošiljki na teritoriji naše zemlje, ali i inostranstva. Cilj im je da klijentima pruže pravo rješenje koje nudi efikasnost, brzinu i uštede.

UPS je najveća svjetska kompanija za isporuku paketa i vodeći svjetski ponuđač specijalizovanih usluga brze pošte, transporta i logistike sa poslovanjem u više od 220 zemalja i teritorija širom svijeta. Osnovan je 1907. godine kao mala kurirska kompanija u Sjedinjenim Američkim Državama, a danas je globalna kompanija sa jednim od najpriznatijih i najcjenjenih robnih marki u svijetu. Kao dio tog velikog sistema, u mogućnosti su sve vaše pošiljke dopremiti u najkraćem mogućem roku i to po sistemu „od vrata do vrata“.

Od 1.novembra 2018. godine djeluju i kao licencirani zastupnik za UPS SCS (UPS Supply Chain Solutions), odnosno dio su logističkog sistema širom svijeta. Riječ je o usluzi koja prevazilazi standarde bh. tržišta, a UPS SCS sistem nudi ogroman spektar kvalitetnih i pouzdanih logističkih rješenja klijentima u preko 220 zemalja i teritorija, 14.000 destinacija te više od 600 zračnih luka širom svijeta. Koristeći UPS SCS mrežu, zračne luke u Sarajevu i regiji te pomorske luke Jadranskog mora kao i svoja kadrovska i softverska rješenja, Express Courier d.o.o. definitivno je u mogućnosti ponuditi rješenja i za najkompleksnije logističke izazove.

Na bh. tržištu Express Courier d.o.o. prepoznat je kao ponuđač usluga UPS brze pošte, međutim, kroz sistem UPS SCS sada je u mogućnosti otpremati i dopremati i veće pošiljke kroz uslugu avio, pomorskog i multimodalnog transporta. Ono što ovu kompaniju izdvaja od konkurentskih firmi je, osim djelatnika sa velikim iskustvom i znanjem iz oblasti logistike, široka mreža pouzdanih partnera, koji garantuju da međunarodni transport robe možemo organizovati u najkraćem mogućem roku.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.