Državno takmičenje “Misli mine”: Osnovna škola “Begov han” iz Žepča osvojila prvo mjesto

U Bihaću je održano je XII Državno takmičenje “Misli mine” u organizaciji Društva crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine.

U takmičenju je učestvovalo šest  pobjedničkih ekipa sa entitetskih takmičenja održanih u Crvenom križu Federacije BiH i Crvenom krstu Republike Srpske: OŠ “Begov han”, Žepče, OŠ “Turbe”, Travnik, OŠ “Ahmet Hromadžić”, Bosanski Petrovac, OŠ “Šamac” iz Šamca, OŠ “Sveti Sava”, Zvornik i OŠ “Aleksa Šantić” iz Vukosavlja.

Takmičenje se sastojalo iz osam različitih grupa zadataka  u kojim su takmičari pokazali znanje i vještine iz oblasti upozoravanja na opasnost od mina.

Prvo mjesto zauzela je ekipa OŠ “Begov han” iz Žepča, drugo mjesto OŠ “Sveti Sava” iz Zvornika, a treće mjesto OŠ “Šamac” iz Šamca.

Takmičenje je otvorio i diplome i nagrade uručio predsjednik Crvenog križa Federacije BiH i potpredsjednik Društva crvenog krsta/križa BiH, Husein Kličić.

U takmičenju su učestvovali koordinatorice programa Upozoravanje na opasnost od mina Crvenog križa Federacije BiH i Crvenog krsta republike Srpske, mladi volonteri iz Crvenog križa Unsko sanskog kantona, kao i predstavnici BHMAC-a, Republičke uprave civilne zaštite, Federalne uprave civilne zaštite i Oružanih snaga BiH.

Takmičenje je održano uz podršku Međunarodnog komiteta Crvenog križa.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.