Društvu Crvenog krsta/križa BiH uručena donacija Ureda za društvenu brigu Islamske zajednice u BiH

Ured za društvenu brigu Islamske zajednice Bosne i Hercegovine danas su posjetili predstavnici Društva Crvenog krsta/križa BiH i Crveng križa Federacije BiH. Naime, predsjednik i generalni sekretar Društva Crvenog krsta/križa BiH Husein Kličić i Rajko Lazić, kao i predstavnik Crvenog križa Federacije BiH Senadin Kumro razgovarali su sa rukovodiocem Ureda za društvenu brigu Ibrahimom Malanovićem. Sastanku su prisustvovali i predstavnici Merhameta te Emausa.

Razgovarano je o svemu što ove organizacije rade kada je riječ o socijalno ugroženim kategorijama u našoj zemlji, ali i posebnom doprinosu Crvenog križa kada govorimo o migrantskoj krizi u BiH. Istaknuta je dobra saradnja Islamske zajednice i ovih organizacija, ali i značaj da se u budućnosti nastavi sa tom praksom te još boljom međusobnom saradnjom između ovih organizacija.

Inače, Islamska zajednica danas je Crvenom križu uručila pomoć u prerađevinama od kurbanskog mesa u iznosu od po 15.000,00 KM za potrebe opsluživanja migranata koji se nalaze izvan kampova na području Unsko-sanskog kantona.

Pomoć u mesnim prerađevinama dobile i druge dvije organizacije.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.