Donacija Kraljevine Saudijske Arabije Crvenom križu/krstu BiH za ugroženo stanovništvo od poplava u iznosu 1 milion eura

Imajući u vidu sastanak Ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije u BiH NJ.E. Eid Al-Thakafija i generalnog sekretara Crvenog križa FBiH Namika Hodžića od 27.05.2014. godine u Ambasadi Kraljevine Saudijske Arabije upriličen je 11.06.2014. godine sastanak kome su prisustvovali: NJ.E. Eid Al-Thakafi Ambasador Kraljevine Saudijske Arabije u BiH, generalni sekretar Crvenog križa FBiH Namik Hodžić i glavni tajnik Društva Crvenog krsta/križa BiH Branko Leko. Povod navedenog sastanka je donacija Kraljevine Saudijske Arabije Crvenom križu/krstu BiH za ugroženo stanovništvo od poplava  u iznosu 1 milion eura.

Kada je u pitanju vrsta pomoći dogovoreno je da se obezbjedi sljedeće: deke sa posteljinom (čaršafi, jastuci), pribor za kuhinju ( tanjiri, kašike, noževi, lonci..), pribor za ličnu higijenu (četkica za zube, pasta za zube, sapun), pribor za čiščenje (sredstva za čišćenje odjeće i posuda) i prehrambeni artikli potrebni za stanovništvo. Delegacija Crvenog križa/krsta se zahvalila NJ.E. Ambasadoru Kraljevine Saudijske Arabije na ovoj značajnoj donaciji za stanovništvo pogođeno poplavama u BiH.

 

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.