Donacija Crvenog križa FBiH, Crvenog križa USK i Zelenog križa Italije u iznosu 120.000,00 KM Kantonalnoj bolnici u Bihaću

Struktura Crvenog križa Federacije BiH je od prvog dana uključena u akcije pomoći pacijentima i poboljšanje uvjeta rada u Kantonalnoj bolnici Dr. „Irfan Ljubijankić“ nakon požara. U saradnji sa Crvenim križem USK-a prikupljene su vrijedne donacije u humanitarnoj robi i novčanim sredstvima (putem humanitarnih telefona i žiro računa). Ispred Crvenog križa Federacije BiH Husein Kličić, član Predsjedništva uručio je 06.12.2013. godine direktoru Kantonalne bolnice u Bihaću dr. Hajrudinu Haviću, ček u iznosu 83.279,00 KM, od čega vrijednost prikupljenih humanitarnih roba iznosi 74.829,00 KM, a prikupljena novčana sredstva su u iznosu 8.450,00 KM. Istog dana uručena je strane Zelenog križa (Croce Verde) iz Italije opema u vrijednosti 14.000,00 eura. Ukupna vrijednost prikupljene pomoći, sa donacijom iz Italije je oko 120.000,00 KM.

Dr. Hajrudin Havić, direktor kantonalne bolnice, zahvalio se ovoj humanitarnoj organizaciji, čiji je i on volonter, kao i svim prijateljima iz Italije. Zeleni križ Italije u našoj zemlji pomaže zdravstvenim i obrazovnim ustanovama, ali i najugroženijim socijalnim kategorijama u saradnji sa Crvenim križem. Još jednu plemenitu misiju provode kroz projekt liječenja djece oboljele od raka iz Bosne i Hercegovine, zajedno sa Udruženjem „Srce za djecu“ koja boluju od raka u FBiH AMRA, Asocijacijom AGEOP i poliklinikom Sant’Orsola u Bologni.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.