Dodjela Jubilarnih priznanja na Izbornoj sjednici VI saziva Skupštine Crvenog križa Fedracije BiH

Dana 20.12.2017. godine, sa početkom u 11:00 sati, održati će se Izborna sjednica VI saziva Skupštine Crvenog križa Federacije BiH.

Na ovoj sjednici će, povodom obilježavanja 20 jubilarnih godina Crvenog križa Federacije BiH i 105 godina Crvenog križa/krsta u BiH, biti upriličena i dodjela Jubilarnih priznanja- Plaketa i zahvalnica za dugogdišnji doprinos istaknutim članovima, profesionalcima i organizacijama u strukturi Crvenog križa Federacije BiH, kao i vladinim institucijama i pojedincima, te medijima koji su tokom 20 godina rada i djelovanja Crvenog križa Federacije BiH značajno doprinijeli u provođenju njegove humanitarne misije i pružanju pomoći svima onima kojima je pomoć potrebna.

U svečanom dijelu sjednice će, pored dodjele priznanja, biti i predstavljeni rezulati dvadesetogodišnjeg rada i djelovanja Crvenog križa Federacije BiH, a bit će pretpremijerno prikazan i spot za humanitarni projekta-promotivnu pjesmu “Budi heroj”.

Ova promotivna pjesma tematizuje potrebu svakog čovjeka da pomogne onima kojima je pomoć najpotrebnija, naročito u saobraćajnim, te prirodnim i drugim nesrećama. Ovaj projekat je realiziran u saradnji sa velikanima bh. muzičke scene: Halidom Bešlićem, Hankom Paldum, Elvirom Rahić, Petrom Živkovićem (iz Novog Sada, Republika Srbija), Adisom Škaljom, Ninom Pršešom, Omladinskim horom Zenica, klapom Divna (iz Trpnja, Republika Hrvatska) i ansamblom Kladanjke. Tekst potpisuje Namikom Tarabićem, muziku je uradio Edib Čengić, a aranžman potpisuju Mehmed Bajraktarević i Nino Pršeš.  Spot je rađen u saradnji sa Hayat produkcijom.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.