Direktor Međunarodnog muzeja Crvenog križa i Crvenog polumjeseca u Ženevi, g. Roger Mayou u posjeti sjedištu Crvenog križa Federacije BiH

Direktor Međunarodnog muzeja Crvenog križa i Crvenog polumjeseca u Ženevi, g. Roger Mayou posjetio je sjedište Crvenog križa Federacije BiH, gdje su ga primili saradnici iz stručne službe Nevenka Milanović, Vihorka Tomas i Jasmin Nikšić.

Gospodin Mayou je iskoristio svoj boravak u Sarajevu kako bi posjetio ured Crvenog križa Federacije BiH i razgovarao o aktivnostima koje se svakodnevno sprovode. Ukratko su predstavljene aktivnosti iz programa Crvenog križa Federacije BiH kao što su aktivnosti Službe traženja, zdravstvene aktivnosti, javno-zdravstveno provjećivanje, socijalne aktivnosti, te aktivnosti sa mladima. Takođe se razgovaralo o javnim kuhinjama i programu upozorenja na mine.

Gospodin Mayou je prezentirao sistem na osnovu kojeg Muzej funkcionira, te istakao kako se tokom postavki izlažu i posteri Crvenog križa i Crvenog polumjeseca kako iz čitavog svijeta tako i iz Bosne i Hercegovine.

Crveni križ Federacije BiH uručio je prigodan prigodan poklon, te jednu količinu promotivnog materijala i suvenira koji mogu naći svoje mjesto tokom postavki u Muzeju.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.