Delegacija Društva Crvenog krsta/križa BiH u posjeti Crvenom križu Hrvatske

Delegacija Društva Crvenog krsta/križa BiH boravila je u radnoj posjeti Hrvatskom Crvenom križu. Riječ je o posjeti koja je organizirana povodom sredstava koja su prikupljena nakon snažnog zemljotresa koji pogodio Hrvatsku.

Prikupljeno je ukupno 195.000,00 KM od čega je 178.000,00 KM prikupljeno od građana putem humanitarnog broj Crvenog križa Federacije BiH – 17023, kroz strukturu Crvenog križa Federacije BiH prikupljeno je 10.000,00 KM dok je 6.000,00 KM prikupljeno putem žiro računa Društva Crvenog krsta/križa BiH.

Podsjetimo, vođeni krilaticom “Komšije pomažu prve” Crveni križ Federacije BiH odmah nakon zemljotresa uspostavio je humanitarni broj, a realizirano je i nekoliko posjeta Crvenom križu Petrinje prilikom kojih je uručena značajna humanitarna pomoć.

Predstavnici Crvenog križa iz naše zemlje istakli su kako nismo zaboravili pomoć Hrvatske tokom poplava koje su pogodile našu zemlju te da će se dobra saradnja između dvije zemlje nastaviti i u budućnosti.

Zajedno sa delegacijom Društva Crvenog krsta/križa BiH predstavnici Crvenog križa FBiH prisustvovali su i svečanosti obilježavanja 25 godina Službe spašavanja života  na vodi i ekološke zaštite priobalja u Baškoj na otoku Krk te su posjetili gradsku organizaciju Crvenog križa grada Krk.

Delegacije su, također, prisustvovale i sjednici Glavnog odbora Hrvatskog crvenog križa u Zagrebu.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.