Dani zdravstva Federacije BiH 2011

U dvorani “Mirza Delibašić” Kulturno-sportskog centra (KSC) “Skenderija”  jučer je pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva zdravstva svečano otvorena manifestacija „Dani zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine” koja  će se održavati  u periodu od 07. do 09. Juna 2011 godine. Manifestaciju je svečano otvorio savjetnik federalnog ministra zdravstva prim.dr. Zlatko Čardaklija. Istaknuo je da manifestacija „Dani zdravstva FBiH“ postaje tradicionalna i da je osnovna ideja na jednom mjestu okupiti predstavnike zdravstvenih institucija svih nivoa kao i fondove zdravstvenog osiguranja.

Manifestacijom je pružena mogućnost korisnicima zdravstvenih usluga da u dijalogu s predstavnicima zdravstvenih institucija, dobiju informacije i upute kako mogu ostvariti svoja prava. Dani zdravstva 2011. godine će osim izložbenog i stručnog dijela, imati i konferencijski dio koji će okupiti zdravstvene profesionalce iz cijele Federacije kao i goste iz regiona. Projekt „Jačanje zavoda/instututa za javno zdravstvo“ organizirat će konferenciju sa međunarodnim karakterom pod nazivom „Iskustva i izazovi u novom javnom zdravstvu-Zdravlje u svim politikama“.
U sklopu ove manifestacije Crveni križ Federacije BiH je dobio svoj prostor na kojem će se građani moći informirati o radu organizacije, te kupiti priručnik “Prva pomoć”. Volonteri Crvenog križa Općine Centar će na štandu u Skenderiji građanima pružati sve potrebne informacije, dok će volonteri Crvenog križa  Općina Novo Sarajevo i Novi Grad u periodu od 08 do 10. 05. biti prisutni na štandovima za učesnike ove manifestacije u Vilsonom šetalištu, te u Parku šuma Mojmilo. U okviru stručnog djela manifestacije koji se održava pod sloganom „Dobre prakse u Federaciji BiH“ jučer se  prisutnima obratio i generalni sekretar Crvenog križa FBiH Namik Hodžić koji je održao kratku prezentaciju na temu „Značaj i uloga Crvenog križa u promociji zdravlja“

.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.