Crveni križ općine Zavidovići održao općinsko takmičenje učenika osnovnih i srednjih škola iz oblasti prve pomoći

U četvrtak  16.03.2017.godine, u Sali Gimnazije-MSŠ Zavidovići, održano je 21. Općinsko takmičenje učenika osnovnih i srednjih škola iz oblasti prve pomoći.

Nakon uvodnog izlaganja i sekretara Crvenog križa općine Zavidovići, Mačak Nijaza, takmičarima se obratio i pomoćnik načelnika Općine Zavidovići za društvene djelatnosti Idriz Alihodžić, a takmičenje je otvorio općinski načelnik Hašim Mujanović.

Tročlani žiri u sastavu dr.Alen Čamdžić,dr.Vahidin Osmić i dr.Mirel Čizmić, svako na svom poligonu(a bilo je tri poligona), je pratio i ocjenjivao rad svake ekipe posebno, te su na kraju proglasili pobjednike.U rangu podmlatka od šest prijavljenih škola redoslijed ekipa je sljedeći:

                  I mjesto: Prva osnovna škola Zavidovići

II mjesto: Osnovna škola Kovači

III mjesto:Osnovna škola Hajderovići

U rangu omladine od tri prijavljene ekipe redoslijed je sljedeći:

I mjesto:Gimnazija“Rizah Odžečkić“

II mjesto: Mješovita srednja škola

III mjesto:Srednja tehnička škola

Za pobjedničke ekipe pripremljene su diplome i nagrade, a za sve učesnike obezbjeđene su zahvalnice. Poslije završetka takmičarskog dijela nastavljeno je druženje takmičara.

Crveni križ Zavidovića posebno priznanje odaje menadžmentu i policiji Policijske stanice Zavidovići na pruženoj koordinaciji obezbjeđenje kretanja kolone od prostorija Crvenog križa općine Zavidovići do školske sale.

 

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.