Crveni križ Općine Stari Grad: Dostavili smo 107 paketa hrane i 82 paketa higijene

Crveni križ Općine Stari grad od dana proglašenja stanja nesreće, uzrokovane pojavom koronavirusa COVID-19, zaprimio je mnoštvo zahtjeva kojim su se građani ove Općine obratili za pomoć u vidu hrane, higijene, maski, sredstava za dezinfekciju te dostave lijekova i namirnica.

  • U periodu od 20.03. do 30.04.2020.godine uručeno je 107 paketa hrane i 82 paketa higijene osobama koje su u socijalnoj potrebi i koje nemaju bližih srodnika – saopćeno je iz Crvenog križa Općine Stari Grad.

U ovom periodu volonteri Crvenog križa Stari Grad dostavili su na 42 kućne adrese lijekove i namirnice bolesnim osobama i osobama starijim od 65 godina. Volonteri CK Stari Grad su u tom periodu redovno dostavljali 24 topla obroka na 16 adresa u ovoj Općini.

  • Nažalost sve se više građana obraća Crvenom križu Stari Grad za pomoć, a koji nisu stariji od 65 i koji nisu u socijalnoj potrebi. Naime, radi se o osobama koje su u periodu od proglašenja stanja nesreće ostale bez posla i trenutno se nalaze na birou za nezaposlene – ističu iz ove Organizacije.

Zabilježen je i određen broj poziva koji uključuju veliki broj građana kojima je bila potrebna psihosocijana podrška, na koje su profesionalno uposleni adekvatno odgovorili.

Iz Crvenog križa Općine Stari Grad ističu i da bez finansijske podrške Općine Stari Grad, te donacija od Crvenog križa Federacije BiH i Crvenog križa Kantona Sarajevo ne bi mogli uspješno realizirati dosadašnje aktivnosti.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.