Crveni križ općine Sanski Most: Akcija dobrovoljnog darivanja krvi povodom Dana nezavisnosti BiH

Povodom obilježavanja 1. marta Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine Crveni križ općine Sanski Most  organizirao je akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

Najdragocjeniju tečnost darovali su pripadnici Treće policijske uprave, policijske stanice Sanski Most i Ključ, te sudske policije općinskog suda u Sanskom Mostu kao I ostali građani.

Inače, riječ je o tradicionalnoj akciji koja se održava svake godine povodom obilježavanja ovog važnog državnog praznika. Krv je darovao značajan broj policajaca iz Sanskog Mosta i Ključa, a treba naglasiti kako su akcije organizovane i u drugim općinama Unsko-sanskog kantona.

Predsjednik sekcije dobrovoljnih darivalaca krvi  organizacije Crvenog križa općine Sanski Most Mensur Seferović zahvalio je pripadnicima policije na veoma dobroj saradnji istakavši kako će zalihe krvi prikupljene na ovaj način imati veliki značaj. On je potvrdio kako je sa ppolicijskim djelatnicima saradnja  na izuzetno visokom nivou te da se više puta godišnje organizuje ovakva akcija.

  • Policija na ovaj način želi uputiti poruku javnosti da je dio zajednice i uvijek na usluzi svojim sugrađanima. Zahvaljujući prikupljenim zalihama krvi biće omogućena pravovremena i kvalitetna medicinska usluga i spašavanje života unesrećenih – poručio je Seferović.

Iz ove općinske organizacije zahvalili su svima koji su na bilo koji način pomogli, podržali i dali svoj doprinos za realizaciju ove akcije, prije svega dobrovoljnim darivaocima krvi.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.