Crveni križ općine Gornji Vakuf-Uskoplje održao takmičenje iz programa “Upozoravanje na opasnost od mina”

Crveni križ općine Gornji Vakuf-Uskoplje danas je organizovao takmičenje iz programa „Upozoravanje na opasnost od mina“ u osnovnoj školi „Uskoplje“.

Na samom početku ovog takmičenja obratila se pedagog osnovne škole „Uskoplje“ Monika Cvrtak,  pozdravila sve prisutne i poželjela dobrodošlicu i sreću  svim učesnicima ovog takmičenja.

Na takmičenje su se prijavile četiri ekipe, a sam koncept takmičenja se sastojao iz tri faze u kojima su se učenici susretali sa različitim izazovima i zadacima.

 

Na kraju, najviše znanja su pokazali učenici Osnovne škole „Gornji Vakuf“ i osvojili prvo mjesto na čelu sa nastavnikom Samirom Muminovićem. Članovi ove ekipe su:  Ali Agić, Delila Osmanagić i Ajna Hadžiabdić. Pobjedničku ekipu sada očekuje i takmičenje na kantonalnom nivou koje će se održati 24.11.2017.god u Vitezu.

Drugo mjesto osvojila je ekipa iz Osnovne škole „Uskoplje“ Marin Bošnjak, Branko Boškić i Robert Jurleta na čelu sa nastavnikom Mario Kvasina.

Treće mjesto osvojila je ekipa Osnovne škole „Pajić Polje“ Sumeja Zahirović, Delila Hamzić i Azra Bektić na čelu sa nastavnikom Asim Mehić.

Četvrto mjesto osvojila je ekipa Osnovne škole „Voljevac“ Topić Sumeja, Gvozden Aida i Amina Šijak na čelu sa nastavnikom Ismet Osmić.Predsjednik i član predsjedništva Crvenog križa Ivica Bilić i Reuf Begović na kraju su se zahvalili svim učesnicima ovog takmičenja, čestitali na zavidnom znanju koji su učenici pokazali, kao i domaćinu Osnovanoj školi „Uskoplje“ na toplom dočeku.

Ova kontinuirana aktivnost Crvenog križa ima za cilj provjeru obučenosti i osposobljenosti učenika osnovnih škola iz oblasti znanja iz programa „Upozoravanje na opasnost od mina” i zaštiti od mina. Osnovni cilj obuke po ovom projektu je sačuvati svoj život i živote drugih, te propisno i blagovremeno spriječiti nesreće koje ove „tihe ubice“ mogu prouzrokovati.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.