Crveni križ općine Fojnica održao takmičenje iz programa “Upozoravanje na opasnost od mina”

U četvrtak, 10. novembra, održano je općinsko takmičenje iz programa „Upozoravanje na opasnost od mina“ čiji je domaćin bila osnovna škola „Ivan Goran Kovačić“.

Na takmičenju su učestvovale dvije ekipe osnovnih škola: EKIPA 1 (OŠ „Ivan Goran Kovačić“): Bojan Trogrančić, Iva Bošnjak i Nikolina Krajinović i EKIPA 2 (OŠ „Muhsin Rizvić“): Ahmed Sulejmanović, Dženita Klisura i Ajla Klisura. Cilj ovog takmičenja je bio da se podigne svijest mladima o opasnosti od mina, smanji mogućnost novih nesreća i ukaže na dugoročnost opasnosti. Učenike su pripremali i vodili nastavnice Adisa Hodžić, Ambera Merušić (OŠ „Muhsin Rizvić“) i pedagog Josipa Lovrić (OŠ „Ivan Goran Kovačić).

Takmičenje je organizovano u skladu sa općtim propozicijama. Na takmičenju su bila 3 zadatka: 1. Usmeni odgovor 2. Slagalica 3. Pantomima.

Ekipa s najvećim brojem bodova je bila ekipa OŠ „Muhsin Rizvić”, te se plasirala na kantonalno takmičenje. Svi učenici su dobili simbolične poklone i diplome za plasman dok su školama uručene zahvalnice za učešće na ovom takmičenju. Crveni križ općine Fojnica zahvaljuje se voditeljima sekcija na uloženom trudu i radu, djeci koja su pokazala odlično znanje, volonterima, a pobjedničkoj ekipi želi puno sreće i uspjeha na kantonalnom takmičenju.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.