Crveni križ Novo Sarajevo: Mladenci svadbu pretvorili u humanu misiju

Rijad i Tatjana Merdžanić su mladi bračni par iz Sarajeva koji su svoje vjenčanje odlučili održati na neobičnom mjestu – u prostorijama Crvenog križa Novo Sarajevo.

Iako su kao i mnogi mladi parovi mogli priuštiti vjenčanje u nekom hotelu ili otmjenijem restoranu, Rijad i Tatjana odlučili su svoj veliki dan posvetiti onima kojima je pomoć najpotrebnija.

“Novac koji bismo dali za organizaciju ceremonije, odlučili smo da doniramo u dobrotvorne svrhe”, izjavili su Merdžanići.

Tako su mladenci i njihovi gosti uručili pakete za 62 porodice – korisnike kuhinje za podjelu toplih obroka Trg heroja.

“Nismo se željeli hvaliti, ali svakako ako ovo nekome može biti inspiracija da učini dobro djelo, bit će nam drago”, rekla je kratko Tatjana Merdžanić.

Naime, pozvali su porodicu i prijatelje da s njima podijele svoje veselje, ljubav i najradosniji dan tako što će učestvovati u njihovoj maloj akciji sreće, te umjesto kupovanja poklona ili cvijeća na taj način dati svoj doprinos onima kojima to zaista treba.

Tatjana je naglasila da su se za ceremoniju u ovim prostorijama odlučili zbog rada Envere Ožegović, koja se zalaže za svaku osobu.

“Enveru Ožegović iz CK Novo Sarajevo dobro poznajemo i znali smo da će pomoć stići do onih kojima je najpotrebnija”, kazala je.

Na kraju razgovora istaknula je da su imali ogromnu podršku prijatelja, rodbine, članova porodice, te da su volonteri Crvenog križa Novo Sarajevo organizovali besprijekornu svadbenu zabavu.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.