Crveni križ općine Zenica organizovao pokaznu vježbu info štand povodom obilježavanja Nedjelje Crvenog križa i Crvenog polumjeseca

Povodom obilježavanja Nedjelje Crvenog križa, u Zenici je 15.05.2015. godine upriličena akcija prodaje markica, besplatnog mjerenja pritiska i šećera u krvi, kao i pokazna vježba prve pomoći koja je izazvala ogromne reakcije zeničkih prolaznika.

– Danas je nedjelja Crvenog križa u okviru koje realizujemo brojne aktivnosti, a vršit ćemo i besplatno mjerenje šećera u krvi i pritiska za sve dobrovoljne davaoce krv, a prodajemo i markice koje koštaju 0,50 KM – kazao je ispred Crvenog križa Zenica, Samer Husejnović. Ističu kako su zadovoljni reakcijom zeničke javnosti, odzivom dobrovoljnih davaoca krvi koji su odlučili provjeriti svoj tlak i šećer u krvi, ali i kupovinom markica od strane Zeničana. – Mi želimo pokazati koliko su mladi zaduženi u našoj državi za sve, iako nismo toliko priznati. Mi smo uvijek tu negdje, sa strane, u pozadini i spremni na sve izazove pa tako i na spašavanje ljudskih života što je najbolje pokazano na našoj vježbi – dodao je Husejnović. 

preuzeto sa portala Avaz.ba

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.