Crveni križ općine Živinice održao općinsko takmičenje iz prve pomoći

Crveni križ općine Živinice organizovao je dana 05.05.2015.godine, 41.općinsko takmičenje ekipa prve pomoći osnovnih škola i srednjih škola.Takmičenje se održalo u JU OŠ „Višća“Takmičenju su, na osnovu prijava, prisustvovale ekipe iz svih devet  osnovnih škola, dvije srednje škole i ekipa mladih Crvenog križa Živinice.Glavni sudija je bio dr. Almir Jagodić  sa pet  glavnih sudija na supozicijama.Broj markiranata koji su učestvovali na supozicijama je bio sedam a šminkera tri.

Ukupno učesnika na općinskom takmičenju iznosio je stotinu i pedeset (takmičari,instruktori,šminkeri,markiranti,sudije,kuriri,logistika,fotografi i osoblje Crvenog križa). U kategoriji omladine, 1. mjesto je osvojio Tim mladih Crvenog križa Živinice, 2. mjesto Gimnazija Živinice, a 3. mjesto je pripalo Mješovitoj srednjoj školi Živinice.U kategoriji podmlatka, 1. mjesto osvojila je Osnovna škola Bašigovci, 2. mjesto je pripalo Drugoj osnovnoj školi Živinice, a 3. mjesto je osvojila Osnovna škola Višća.

Takmičenje se održalo u JU OŠ „Višća“.Ekipama učesnicama dodijeljena su priznanja za učešće. Za tri prvoplasirane ekipe dodjeljeni su pehari i diplome. Svi takmičari, učesnici, sudije i gosti imali su obezbjeđen ručak i osvježenje od strane organizatora takmičenja. Prvoplasirane ekipe stekle su  pravo na učešće na kantonalnom takmičenju koje će se održati 16.05.2015.godine u Tuzli

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.