Crveni križ općine Cazin održao 21. takmičenje ekipa prve pomoći

U subotu, 23.04.2016.godine, održano je 21.Općinsko takmičenje ekipa prve pomoći Crvenog križa općine Cazin u OŠ Stijena.

Učestvovalo je sedam ekipa. U kategoriji omladine učestvovale su ekipe Srednje škola Cazin i Medrese” Džemaludin Čaušević” Cazin, a u kategoriji podmlatka OŠ Stijena, OŠ Cazin-II, OŠ G.Koprivna, OŠ Ostrožac, OŠ Liskovac i OŠ Gornja Koprivna.

Takmičenje je ocjenjivao stručni žiri: dr.Asmir Lepuzanović, dr.Fuad Šabić, dr.Remzo Samardžić, dr.Fahrudin Mujezinović, dr.Armin Hajduković , Mustafa Hadžić i Nermina Avdić. Takmičenje je održano u skladu sa propozicijama uz realistički prikaz povreda, stanja i oboljenja.

Prvo mjesto u kategoriji omladine osvojila je ekipa Medrese Džemaludin  Čaušević Cazin , a drugoplasirana je bila Srednja škola Cazin.

U kategoriji podmlatka, prvo mjesto pripalo je OŠ Cazin-II, drugo mjesto OŠ G.Koprivna, a treće mjesto je zauzela OŠ Stijena.Prvoplasirane ekipe u obje kategorije predstavljat će Crveni križ općine Cazin Cazin na Kantonalnom takmičenju koje će biti održano 14.maja u Bihaću. Organizator je svim učesnicima obezbijedio zahvalnice i diplome, a tri najbolje ekipe u obje kategorije dobile su i pehare.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.