ČITLUK: Završena humanitarna akcija prikupljanja hrane i higijenskih potrepština

Akcija prikupljanja prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština za potrebite u Brotnju, koju je Crveni križ općine Čitluk započeo 28. travnja je završena. Poziv na sudjelovanje u ovoj humanitarnoj akciji naišao je na dobar odziv, bilo da je riječ o osobama koje su se odlučile kroz sudjelovanje u akciji iskazati ljudsku solidarnost ili gospodarstvenicima koji su svojim donacijama podržali akciju.

U Crvenom križu općine Čitluk kazali su nam kako je odaziv Broćanki i Brotnjaka bio dobar, na čemu im se Crveni križ općine Čitluk zahvaljuje. Također, Crveni križ Čitluk se zahvaljuje agenciji za zaštitu ljudi i imovine Delta Security i tvrtki Eurovip na doniranim humanitarnim paketima, Niki Gagri, vlasniku farme kokošiju koji je donacijom jaja podržao ovu i prethodnu akciju Crvenog križa Čitluk te ostalim gospodarstvenicima.

Povodom Ramazana svojom donacijom prehrambenih proizvoda i vrijednih higijenskih potrepština akciju su također podržali Crveni križ Kuvajta i Crveni križ Turske, na čemu se Crveni križ općine Čitluk također zahvaljuje.

Prikupljene donacije volonteri Crvenog križa podijeliti će u humanitarne pakete, nakon čega će iste uručiti potrebitima na području općine Čitluk.

Podsjetimo, Crveni križ općine Čitluk od pojave koronavirusa COVID–19 uz pomoć volontera povećao je svoje aktivnosti te se uz brigu za redovite korisnike stavio na raspolaganje i ostalim Brotnjacima u potrebi dostavljajući im hranu, lijekove i druge potrepštine.

Tako je primjerice prije Uskrsa organizirana humanitarna akcija kroz koju je obiteljima koje nemaju dovoljno sredstava za svoje materijalne potrebe, starijim osobama koje žive kao samci, obiteljima s raznim zdravstvenim poteškoćama i drugima podijeljeno više od 100 paketa.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.