Čitluk: Uspješna akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Crveni križ općine Čitluk u suradnji s Transfuziologijom SKB Mostar organizirao je akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Prikupljeno je 37 doza krvi, a akcija je održana u sportskoj dvorani Osnovne škole fra Didaka Buntića u Brotnju.

  • Akcija je kao i sve prethodne bila više nego uspješna, a pozivu za sudjelovanje u akciji dobrovoljnog darivanja krvi odazvalo se 46 osoba, no nakon kraćeg liječničkog pregleda nisu svi bili u mogućnosti danas darovati krv zbog manjih zdravstvenih tegoba – ističu iz ove općinske organizacije.

Akcija je održana u vremenu kada su zalihe krvi i krvnih pripravaka u Transfuzijskom centru SKB Mostar smanjene. Naime, Sveučilišna klinička bolnica Mostar javnost je prije nekoliko dana obavijestila kako su zalihe krvi na kritičnoj razini i da jedva zadovoljavaju hitne potrebe.

Nakon toga uslijedio je dobar odziv darivatelja koji su došli darovati krv u Centar, a na tom tragu je i ovaj odziv Brotnjaka koji su svojom humanošću pomogli u liječenju pacijenata u SKB Mostar.

  • Za pohvalu je i činjenica da se krug darivatelja krvi u Brotnju širi jer su u ovoj akciji, uz darivatelje krvi koji iza sebe imaju višestruka darivanja, bili i maturanti Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića kojima je ovo bilo prvo darivanje krvi – ističu iz Crvenog križa općine Čitluk.

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi održana je uz poštivanje higijensko-epidemioloških mjera.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.