Čini dobro, daruj krv: U Brotnju-Čitluk i Livnu održane akcije darivanja krvi

20. ožujka u hotelu Brotnjo održana je akcija dobrovoljnog darivanja krvi u kojoj je prikupljeno 38 doza ove dragocjene tekućine. Akciju je organizirao Crveni križ općine Čitluk u suradnji s Transfuzijskim centrom SKB Mostar, a pozivu za sudjelovanje u akciji odazvao se 51 žitelj Brotnja.

Među  darivateljima krvi šest je onih kojima je ovo bilo prvo darivanje, a Crveni križ općine Čitluk za sve sudionike akcije osigurao je prigodno druženje. Nakon još jedne uspješne akcije darivanja krvi iz Crvenog križa Čitluk najavljeno je da će se sljedeća akcija darivanja krvi održati 19. travnja.

23. ožujka 2018. godine, krv je organizirano darovalo 28 članova IPA-e (Međunarodne policijske asocijacije)  – Regionalni klub Hercegbosanske županije. I ova akcija je provedena u suradnji Crvenog križa općine Livno sa Službom za transfuziju krvi županijske bolnice “Dr. fra Mihovil Sučić” u Livnu. Nakon provedene akcije, u suradnji Crvenog križa općine Livno i Crvenog križa Hercegbosanske županije,  darivateljima krvi bio je također upriličen obrok zahvalnosti u restoranu Hotela “Park” u Livnu. Crveni križ općine Livno se od srca zahvaljuje svim darivateljima.

Vrijedno spomena je svakako i to da je 7 članova IPA-e također organizirano darovalo krv dan ranije u Tomislavgradu, iako je tamo bilo veliko sniježno nevrijeme. U obje spomenute akcije DDK ukupno je se prijavilo darovati krv 40 članova IPA-e, od čega je njih 35 moglo darovati krv.

 

 

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.