Certifikacija volontera predavača – instruktora u oblasti osposobljavanja i edukacije iz pružanja prve pomoći

Crveni križ Federacije Bosne i Hercegovine u okviru svog djelovanja u programu edukacije i pružanja prve pomoći realizuje niz radionica za certificiranje instruktora. Od 18. do 20. ovog mjeseca jedna takva radionica održava se u Tuzli gdje je učešće uzelo 22 učesnika.

Certifikaciju prema utvrđenom Planu i programu vodi ekspertni tim Crvenog križa Federacije BiH u sastavu dr Adis Kukuljac, dr Džana Atlić i Jasmin Nikšić, dipl.med.teh.

“Kroz dvodnevne radionice učesnici imaju priliku dopuniti znanje iz oblasti diseminacije o Crvenom križu, Prezentacijske i komunikacijske vještine, Kardiopulmonalne reanimacije uz primjenu AED, te osvrt na program prve pomoći, literaturu i pregled stanja u koracima previjanja i saniranja određenih povreda, stanja i oboljenja.” – ističe Jasmin Nikšić, član komisije za zdravstvo Crvenog križa Federacije BiH.

Nakon evaluacije stečenog znanja kroz test, teorijski i praktični ispit, te prezentiranje zadatih tema polaznici koji zadovolje kriterije dobiće certifikat za stečeno zvanje.

“Cilj ovakvih radionica je da se uspostavi jedinstvena metodologija rada i način osposobljavanja polaznika, volontera, građana i drugih osoba za program prve pomoći.” – navodi Nevenka Milanović, stručna saradnica u Crvenom križu Federacije BiH.
Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.