Anđelka Jelić: Na moju sreću i zadovoljstvo tu je organizacija Crvenog križa

Osmijeh i pogled pun ljubavi nerijetko su jedina naknada volonterima Crvenog križa. Upravo to je jedan u nizu razloga zbog čega su volonteri stub organizacije.

Zadovoljstvo koje vidimo na licima osoba kojim pomognemo motiv su da se nastavimo baviti ovim poslom, dokaz su da dobro radimo i da idemo pravim putem – ovo je uglavnom odgovor volontera na pitanje zbog čega volontiraju.

Upravo jedna takva motivacija došla je za volontere Crvenog križa općine Novo Sarajevo od gospođe Anđelke Jelić, koja je korisnica usluga volontera.

Gospođa Jelić je , naima, uputila pismo općinskom načelniku općine Novo Sarajevo u koje je iznijela niz pohvala na račun volontera ove općinske organizacije.

  • Na moju sreću i moje zadovoljstvo tu je organizacija Crvenog krsta/križa naše općine čijim radom i uslugom sam veoma zadovoljna. Zapravo iznenađena u dobrom organizacionom smislu na zadovoljstvo moje kao građanina. Osoblje u ovoj organizaciji je profesionalno, a posebno želim istaći rad – uslugu mladih volontera (kultura obraćanja, način usluge). Sve pohvale za rad našeg Crvenog krsta/križa – napisala je Jelić u pismu.

Inače, gospođa Jelić je hronični bolesnik u zrelim godinama i kao takvoj joj je otežano kretanje posebno tokom pandemije koronavirusa. Volonterke ove općinske organizacije Ena Balihodžić i Džejlana Ramović redovno je posjećuju i kako kažu najbolje znaju koliko lijepa riječ znači.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.