Ambasada Kraljevine Saudijske Arabije u saradnji sa Crvenim križem nastavlja sa aktivnostima oko pomoći ugroženim i poplavljenim područjima u Bosni i Hercegovini

Nakon koordinacije sa Crvenim križom/krstom na svim nivoima u Bosni i Hercegovini (CK BiH – CK FBiH – CK RS), te sa lokalnim općinskim vlastima koje su pretrpjele posljedice prouzrokovane poplavama u maju tekuće godine odlučena je sprovedba kampanje podjele humanitarne pomoći oštećenima od poplava koja je krenula 1. oktobra 2014. godine. U općinama Topčić Polje i Željezno Polje (Žepče) izvršena je podjela neophodnih sredstava ugroženim porodicama (set paketa u kojima se nalazi: paket prehrane, paket higijenskih potrepština, paket kuhinjskih sredstava i posuđa, paket posteljine i sličnih potrepština). Vrijednost jednog kompleta seta iznosi 204,10 KM. Podjela navedene pomoći izvršena je u prisustvu predstavnika donatora, Crvenog krsta/križa i lokalnih općinskih vlasti.

Vlada Kraljevine Saudijske Arabije je donirala putem Crvenog krsta/križa BiH pomoć za poplavljena područja u BiH  u vrijednosti 1.milion eura a za nabavku 9533 kompleta setova.

slika slika

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.