Aktivnosti strukture Crvenog križa Federacije BiH povodom Nedjelje/tjedna solidarnosti

Nedjelja/Tjedan solidarnosti je, u skladu sa Planom rada Crvenog križa FBiH za 2016. godinu, provedena u periodu od 24. do 31.10.2016. godine.

Aktivnosti u Nedjelji/Tjednu solidarnosti provodile su se pod motom «SOLIDARNOST NA DJELU». Osnovni cilj aktivnosti bilo je pružanje pomoći stanovništvu u potrebi.

Ove godine, aktivnosti su bile usmjerene na prikupljanje prehrambenih artikala za socijalno ugroženo stanovništvo. Tokom trajanja Nedjelje/Tjedna solidarnosti aktivnosti organizacija u strukturi Crvenog križa Federacije BiH bile su usmjerene u pravcu socijalno humanitarne i promotivno-informativne djelatnosti.

U većim tržnim centrima volonteri su radili na animiranju stanovništva i prikupljanju namirnica, koje se raspoređuju u pakete i uručuju socijalno-ugroženim porodicama.

Crveni križ općine Banovići

Nakon provedene akcije solidarnosti u supermarketima Bingo, Konzum i Belamionix, volonteri ove organizacije prikupili su 200 kg namirnica u vrijednosti od 300 KM. Paketi hrane su uručeni za 10 socijalno ugroženih porodica.

Crveni križ općine Prozor-Rama

Volonteri i uposlenici ove organizacije od prikupljenih namirnica uspjeli su kompletirati 15 paketa hrane i higijenskih sredstava, koji su uručeni socijalno-ugroženim porodicama.

Crveni križ općine Vogošća

Volonteri ove organizacije su nakon provedene akcije u supermarketima Konzum i Bingo izvršili podjelu prikupljenih namirnica socijalno ugroženim sugrađanima. Pored toga, volonteri i uposlenici ove organizacije obezbjedili su i drva za ogrijev za 21 socijalno ugroženu porodicu i korisnike programa kućne njege.

Crveni križ Županije Posavske

Volonteri organizacija Crvenog križa su na području ovog kantona prikupljali namirnice u supermarketima City Center, Bingo i Maxi. Od prikupljenih priloga socijalno ugroženim porodicama i porodicama za više djece podjeljeno je 25 paketa hrane i higijenskih proizvoda.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.