60 davalaca uspješno dalo krv na akciji dobrovoljnog davanja krvi Crvenog križa općine Kladanj

Organizacija Crvenog križa općine Kladanj zajedno sa sa Transfuzijologijom poliklinike Tuzla, održala je  prvu redovnu akciju dobrovoljnog davanja krvi u 2018. godini u Domu kulture Kladanj.

I pored snijega i  hladnoće, akcija je bila uspješna, a odazvao joj se veliki broj građana. Akciji se prijavilo 80 dobrovoljnih davaoca krvi, odazvalo se njih 77, a nakon ljekarskog pregleda dragocjenu tečnost je dalo 60 dobrovoljnih davalaca krvi.

Akcija je organizirana uz finansijsku podršku Načelnika Općine Kladanj, te uz podršku Informativno-kulturnog centra Kladanj, volontera Crvenog križa, kao i JP „Karaula“ Kladanj u vidu toplih napitaka za dobrovoljne davaoce krvi i ostalo osoblje, mjesnih zajednica, a posebno MZ Tarevo sa predsjednikom Sakibom Tokalićem, odakle je i bio najveći broj dobrovoljnih davalaca krvi.

Ističemo da u ovoj akciji smo imali rekordno davanje krvi i to: Selimbašić Himzo koji jedarovao krv 139 puta i Lapandić Razija 100 puta, te dosta novih mladih davalaca koji su darovali krv.

Nadamo se da će i drugi predsjednici mjesnih zajednica prateći primjer mjesne zajednice Tarevo, te motivisati građane u svojim mjesnim zajednicama i pomoći da akcije budu još uspješnije.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.