a

14.06.2016. – SVJETSKI DAN DOBROVOLJNIH DAVALACA KRVI

U skladu sa programskim aktivnostima, Crveni križ Federacije BiH  tradicionalno obilježava Svjetski dan dobrovoljnih davalaca krvi. Ove godine aktivnost će se provesti pod sloganom „Krv spaja sve nas“. Na press konferenciji će biti predstavljen Vodič za dobrovoljno davalaštvo krvi. Na Svjetski dan DDK (14.06.2016.g.) će biti provedene sljedeće aktivnosti:

  • Crveni križ općine Stari grad Sarajevo u saradnji sa Crvenim križem Kantona Sarajevo i  Zavodom za transfuzijsku medicinu FBiH na platou ispred Katedrale u vremenu od 12 do 14. sati postaviti info štand i osigurati jedno vozilo Zavoda za transfuzijsku medicinu, gdje će volonteri Crvenog križa vršiti podjelu promotivnog materijala za građane Sarajeva i na taj način omogućiti onima koji to žele da daruju krv
  • Crveni križ Općine Vogošća u saradnji sa Transfuziologijom FBiH organizovat će akciju DDK-a u Domu Crvenog križa Kantona Sarajevo u Vogošći periodu od 10:00-14:00h.

Crveni križ Federacije BiH svim dobrovoljnim davaocima krvi u Bosni i Hercegovini upućuje iskrene čestitke i zahvalnost za istinsku humanost koju svakodnevno pokazuju darivanjem krvi kojom spašavaju ogroman broj bolesnih i povrijeđenih građana naše domovine.

Obilježavanje Svjetskog dana DDK ima za cilj podsticanje stanovništva da se odvaže na čin dobrovoljnog i redovnog darivanja krvi, da utiče na podizanje nivoa svijesti o potrebi za davanjem krvi, zatim, promoviše zdrav način života, unapređuje zdravstvena kultura i prosvijećenost i utiče na podizanje nivoa građanske solidarnosti i društvene odgovornosti.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.