ODRŽANO 11.DRŽAVNO TAKMIČENJE IZ PRUŽANJA PRVE POMOĆI

Dana 10.11.2012.g. u organizaciji Društva Crvenog krsta/križa BiH u Mostaru je održano X i XI državno takmičenje iz pružanja prve pomoći. Učešće na državnom takmičenju su osigurale pobjedničke ekipe sa federalnog i republičkog takmičenja i to 12 ekipa podmlatka i 8  ekipa omladine. Takmičenju je ukupno prisustvovalo oko 300 osoba, učesnika i gostiju.

Po završetku rada na poligonima, Komisija za obračun rezultata je sumirala rezultate, a na cermoniji zatvaranja glavni sudija takmičenja, je proglasio pobjednike XI. Državnog takmičenja ekipa Crvenog križa iz pružanja prve pomoći.
Prvo mjesto u konkurenciji omladine zauzela je ekipa Četvrte gimnazije Ilidža – Crvenog križa općine Ilidža (2011.) i predstavljat će Bosnu i Hercegovinu na predstojećem Evropskom takmičenju iz prve pomoći koje će se održati u Austriji. Drugo mjesto u konkurenciji omladine zauzela je ekipa Četvrte gimnazje Ilidža- Crvenog križa općine Ilidža (2012.). Treće mjesto u konkurenciji omladine zauzela je ekipa „OŠ Sveti Sava“-Doboj”.
Prvo i drugo mjesto u konkurenciji podmlatka zauzele su ekipe Prve osnovne škole Ilidža- Crenog križa općine Ilidža (2011. i 2012.). Treće mjesto u konkurenciji podmlatka zauzela je ekipa Medicinskog fakulteta Banja Luka. Glavni sudija takmičenja je bio dr. Zlatko Kravić.
Svim učesnicima su uručene zahvalnice, a ekipama koje su zauzele I, II i III mjesto u obje kategorije su uručene diplome i pehari.  Prvoplasirana ekipa omladine je stekla pravo učešća na  Evropskom takmičenju ekipa iz pružanja prve pomoći.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.