Završena Volonterijada 2017 Crvenog križa općine Ilidža

Volonterijada 2017 – Peti festival mladih u organizaciji Crvenog križa općine Ilidža održan je tokom vikenda i okupio je veliki broj mladih, a sastojao se od turnira u fudbalu i odbojci.

Volonterijada je projekat koji se realizuje već petu godinu za redom, a za cilj ima okupiti mlade i kroz sport, igre i druženje promovisati i popularisati volonterizam i aktivizam mladih u lokalnim zajednicama. Značaj projekta već godinama prepoznaje i podržava i Općina Ilidža.

Turniri u fudbalu održali su se na prostoru Kulturno-sportskog centra Ilidža na otvorenom fudbalskom terenu gdje je učešće uzelo 10 ekipa, a pobjednička ekipa je ekipa pod imenom „Džematlije“, dok je drugoplasirana ekipa „Old venafro“ , a trećeplasirana „Apollon“.

Turnir u odbojci je održan posljednji dan Volonterijade u sali za sport i tjelesni odgoj Osme osnovne škole – Amer Ćenanović u Butmiru i okupio je 8 ekipa. Prvo mjesto u odbojci osvojila je ekipa mladih Crvenog križa općine Ilijaš, drugo mjesto pripalo je ekipi pod nazivom „Venafro“, a dok je treće plasirana bila ekipa pod imenom „Najljepši sa najljepšima“.

Na pomenutim turnirima učestvovali su mladi iz organizacija Crvenog križa Ilidža, Fojnica, Ilijaš, Novo Sarajevo, kao i učenici Osme osnovne škole – Amer Ćenanović, te mladi iz lokalnih zajednica koji su samoincijativno se organizirali u timove.

Ekipa prve pomoći Crvenog križa općine Ilidža radila je sanitetsko obezbjeđenje i dežure u slučaju da nekome treba ukazati prvu pomoć, dok su mladi volonteri ove organizacije bili raspoređeni u logističke timove i organizaciju.

Nagrade za prva tri mjesta u obje kategorije medalje, kao i jednodnevni boravak na Termalnoj rivijeri Ilidža, termini u kuglani hotela Hollywood, kao i slatki obrok u Žutom kutku uručila je predsjednica mladih Crvenog križa općine Ilidža, Medina Selimić.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.