Volonteri Crvenog križa grada Bihaća i Cazina podijelili novogodišnje paketiće

Crveni križ grada Bihaća i Crveni križ grada Cazina povodom novogodišnjih praznika podijelili su paketiće za djecu.

Cazinski volonteri paketiće su dijelili djeci iz socijalno ugroženih porodica i djeci smještenoj u socijalno  pedagoškoj zajednici u Cazinu. Paketići su osgirani iz humanitarne akcije koju su organizirali mladi Crvenog križa grada Cazin pod nazivom “Slatkiš u kolica osmijeh na lica”. Ukupno 63 djece u Cazinu dobilo je paketić.

Volonteri Crvenog križa grada Bihaća podijelili 100 paketića

Volonteri Crvenog križa grada Bihaća podijelili su ove godine 100 paketića za djecu iz socijelno-ugroženih porodica. Pakete je donirala Evanđeoska razvojna agencije.

Ideja je bila da se jedan dio paketa podijeli u 3 mjesne zajednice koje, prema procjeni Crvenog križa grada Bihaća, imaju najviše djece iz socijalno – ugrožene kategorije. Riječ je o mjesnim zajednicama Izačić, Gata i Kamenica. Ostatak paketa je podijeljeno na terenu, a podjelu su vršili volonteri sa koordinatorom mladih Crvenog križa grada Bihaća te članom mobilnog tima Crvenog križa grada Bihaća.

  • Djeca su nas dočekala u veselom duhu i, očekivano, obradovali su se paketićima koje su dobili. Bilo im je drago što je i ove godine neko mislio na njih. Također smo podijelili po vreću luka i krompira za porodice čija su djeca primila paketiće. Moram istaći da nam je izuzetno drago da smo i ove godine, uz nesebičnu pomoć donatora ERA, uspjeli obradovati naše najmlađe korisnike – istakao je Adnan Kurtagić, koordinator volontera Crvenog križa grada Bihaća.
Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.