Volonteri Crvenog križa vrše podjelu zaštitnih maski građanima

Volonteri Crvenog križa će danas na području Kantona Sarajevo vršiti podjelu zaštitnih maski građanima, kako bi se zaštitili od štetnog uticaja zagađenog zraka i smoga.

 Na općini Ilidža, volonteri su vršili podjelu na punktovima javne kuhinje Crvenog križa: Lužani- Ilidža Centar, Hrasnica, Stup i Sokolović Kolonija. Podjela se vršila i na tramvajskom i autobuskom terminalu na Ilidža, ispred Doma zdravlja Ilidža, te Mala Aleja.

 U općini Stari Grad, volonteri su dijelili maske na relaciji Katedrala- Baščaršija u periodu od 11:00 do 13:00 sati i podijelili 370 maski.

 U općini Novi Grad, volonteri su dijelili maske na trgu ispred Općine Novi Grad u 11:30 sati, te na punktovima javne kuhinje Čengić Vila, Alipašino, Buća Potok i Otoka.

 U općini Vogošća, organizovana je podjela maski ispred KSC Vogošća i Doma zdravlja, a u općini Ilijaš podjela počinje sutra u centru Ilijaša.

Podjela će se vršiti i općini Hadžići, a u općini Centar u 15:15 mladi će postaviti punktove ispred Vječne vatre i Tržnice.

U maske su podijeljene i u Zenici i Kaknju, a u Tuzli će volonteri maske dijeliti sutra.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.