Events for Decembar 2022

Volonteri Crvenog križa će danas na području Kantona Sarajevo vršiti podjelu zaštitnih maski građanima, kako bi se zaštitili od štetnog uticaja zagađenog zraka i smoga.

 Na općini Ilidža, volonteri su vršili podjelu na punktovima javne kuhinje Crvenog križa: Lužani- Ilidža Centar, Hrasnica, Stup i Sokolović Kolonija. Podjela se vršila i na tramvajskom i autobuskom terminalu na Ilidža, ispred Doma zdravlja Ilidža, te Mala Aleja.

 U općini Stari Grad, volonteri su dijelili maske na relaciji Katedrala- Baščaršija u periodu od 11:00 do 13:00 sati i podijelili 370 maski.

 U općini Novi Grad, volonteri su dijelili maske na trgu ispred Općine Novi Grad u 11:30 sati, te na punktovima javne kuhinje Čengić Vila, Alipašino, Buća Potok i Otoka.

 U općini Vogošća, organizovana je podjela maski ispred KSC Vogošća i Doma zdravlja, a u općini Ilijaš podjela počinje sutra u centru Ilijaša.

Podjela će se vršiti i općini Hadžići, a u općini Centar u 15:15 mladi će postaviti punktove ispred Vječne vatre i Tržnice.

U maske su podijeljene i u Zenici i Kaknju, a u Tuzli će volonteri maske dijeliti sutra.