Veliki odziv građana na akciju dobrovoljnog darivanja krvi u Širokom Brijegu i Ljubuškom

U akciji dobrovoljnog darivanja krvi za učenike srednjih škola u Širokom Brijegu, prikupljeno je 18 doza krvi. Akciji je pristupilo 26 učenika Gimnazije fra Dominika Mandića i Srednje strukovne škole Široki Brijeg.

Bila je ovo sedma akcija u 2020. godini koju je organizirao Crveni križ grada Širokog Brijega u suradnji s Transfuzijskim centrom SKB Mostar, a pod pokroviteljstvom Grada Širokog Brijega.

Akcija je održana u četvrtak 08.10.2020., a svim darivateljima bio je osiguran obrok zahvale.

A veliki broj građana odazvao se i pozivu na akciju dobrovoljnog darivanja krvi u Ljubuškom.

Prikupljeno je 45 doza od 55 građana.

  • Potrebe Kliničkog centra u Mostaru za krvi su sve veće i veće svakim danom, pogotovo otkako je ova situacija s pandemijom. Ljeti su nam svakako kritični dani, a potrebe sve veće jer imamo puno bolesnika koji svakim danom trebaju primati krv, a pored toga vikendima su česte prometne nesreće – izjavila je za Radio Ljubuški dr. Ana Kvesić Pehar iz Transfuzijskog centra Kliničkog centra u Mostaru.

Odazivom Ljubušaka zadovoljna je i magistra sestrinstva Marijana Mucić.

  • Mogli smo biti svjedoci i danas da mi Ljubušaci možemo imati različite poglede na svijet, različita shvaćanja i različita razmišljanja, ali kada se događa jedna humana akcija da svi dišemo jednim plućima i da svi kucamo jednim srcem – komentirala je Mucić.

Akcija je održana 21.09.2020. godine.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.