Uspješna Božićna akcija dragovoljnog darivanja krvi u Posušju

Crveni križ općine Posušje u suradnji sa Teakwondo klubom „Poskok“ Posušje i  Službom za transfuziologiju Sveučilišne kliničke bolnice Mostar dana 19.12.2018. godine organizirao je Božićnu akciju dragovoljnog darivanja krvi.

Akcija se odvijala pod geslom „Sretan Božić svakome“ i u mnogome je doprinijela da se popune neophodne zalihe krvi u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar u blagdansko-prazničkim danima koji slijede.

Na akciju su se odazvale i liječničkom pregledu pristupile 54 osobe, a 50 ih je darovalo tekućinu koja život znači. Među darivateljima su i na ovoj akciji bili predsjednik Crvenog križa općine Posušje i Glavni tajnik Crvenog križa BiH g. Branko Leko kojemu je ovo bilo 44-to darivanje, predsjednik Teakwondo kluba „Poskok“ Posušje g. Petar Boban koji je 12-ti put darovao krv, te veliki broj mladih darivatelja krvi što organizatore posebno ohrabruje, kao i činjenica da je vrlo mali postotak onih koji nisu mogli darivati krv.

Dr. Ana Kvesić, voditeljica medicinske ekipe Službe za transfuziologiju Sveučilišne kliničke bolnice Mostar se po završetku akcije zahvalila organizatorima i svim darivateljima za darovanu krv, onima koji su to pokušali, a ovaj put to nisu mogli učiniti, naglašavajući važnost iste u ove blagdanske dane kao svojevrsnu sigurnost za sve potencijalne primatelje.

Zahvale i Božićno-novogodišnje čestitke svim dragovoljnim darivateljima krvi na ovoj, ali i svim ostalim akcijama uputili su i predsjednik Crvenog križa općine Posušje, kao i Teakwondo kluba „Poskok“ Posušje uz poruku „Daruj krv – Spasi život!“ „Kap ljubavi – izvor života“.

Zahvalnost je iskazana i svim podupirateljima i pokroviteljima ove Božićne akcije.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.