Učešće strukture Crvenog križa Federacije BiH u obilježavanju „Dječije nedjelje“ (01-07.10.)

Crveni križ Federacije BiH, se i ove godine uključio u obilježavanje Dječije nedjelje shodno Programu za obilježavanje „Dječije nedjelje“ (od 01. do 07.10.) u Federaciji BiH. U saradnji sa Crvenim križem Unsko-sanskog kantona organizirano je 05.10.2013. godine izvođenje pokazne vježbe iz prve pomoći na sportskim takmičenjima djece bez roditeljskog staranja kao i predavanje iz Prve pomoći djeci smještenoj u dječija sela i ustanove socijalne zaštite u Bihaću.

Crvenom križu Unsko-sanskog kantona je povodom učestvovanja na manifestaciji obilježavanja “Dječije nedjelje” od strane domaćina JU SOCIJALNO-PEDAGOŠKE ŽIVOTNE ZAJEDNICE BIHAĆ uručena zahvalnica.

Predstavnici Crvenog križa Federacije Bosne i Hercegovine su 05.10.2013. godine posjetili djecu bez roditeljskog staranja koja su smještena u dječija sela u Bihaću i Cazinu. Tom prilikom su uručili prigodne poklone (školski pribor, bojanke, igračke i 50 kompleta odjeće i obuće).

Crveni križ Kantona Sarajevo u povodu obilježavanja “Dječije nedjelje” 05.10.2013.g. organizirao je posjetu djeci koja se nalaze na bolničkom liječenju na Pedijatrijskoj klinici u Sarajevu. Tokom posjete predstavnici Crvenog križa Kantona Sarajevo donijeli su djeci skromne  poklone-jabuke. Djecu su zabavljali volonteri  “klaun doktori”  (CKO Ilijaš i CKO Ilidža). Tokom druženja  sa djecom, “klaun doktori” su kroz igru i zabavu nastojali izmamiti osmjeh na dječijim licima i  na taj način dan im učiniti ljepšim.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.