U Novom Travniku i Donjem Vakufu održane akcije darivanja krvi

U srijedu, 20.06.2018.godine, Crveni križ općine Novi Travnik organizirao je akciju dobrovoljnog darivanja krvi u Kantonalnoj bolnici Travnik. Akciji su se odazvala 22 dobrovoljna darivatelja, od kojih je njih 15 uspješno darovalo krv. Iz CK općine Novi Travnik svima se iskreno zahvaljuju.

21.juna ove godine Crven križ općine Donji Vakuf organizovao je akciju darivanja krvi, kojoj se odazvalo 30 darivalaca krvi, a krv je prikupljala ekipa transfuziološke službe Bolnice “Fra. Mato Nikolić” iz Nove Bile. Po završetku akcije darivanja krvi svi darivaoci imali su obezbjeđen zahvalni ručak koji je obezbjedio Crveni križ općine Donji Vakuf. Akcija se održala u prostorijama Doma zdravlja na čemu se najiskrenije zahvaljujemo, a medijski su akciju propratili Radio Donji Vakuf i portal DV Vijesti.

Darivanje krvi naglašava osnovne ljudske vrijednosti – altruizam, poštovanje, saosjećanje i ljubaznost koje su okosnica dobrovoljnog neplaćenog davanja krvi. Ovogodišnji slogan “Budi tu za nekog drugog. Daruj krv. Spasi život” fokusira se na ulogu koju dobrovoljno davlaštvo krvi ima u ohrabrivanju ljudi da brinu jedni za druge, te stvara povezanu i jedinstvenu zajednicu.

 

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.