U Kiseljaku prikupljeno oko 2.5 tona hrane i higijenskih potrepština za građane u potrebi

Crveni križ općine Kiseljak organizirao je akciju prikupljanja hrane i higijenskih potrepština u sklopu obilježavanja Sedmice solidarnosti. U akciji su učestvovale sve osnovne i srednje škole sa područja ove općine.

Dvadeset pet volontera su dva dana vršili prikupljanje hrane u deset trgovina koje su nam ustupile prostor.

Po završetku akcije, svi preuzeti artikli preuzeti su iz škola, a ukupno je prikupljeno cca 2,5 tone hrane i higijenskih potrepština u vrijednosti oko 6,000.00 KM.

Firma Sarajevski kiseljak je tokom Sedmice solidarnosti donirala dvije palete vode za potrebe građana. S obzirom da su se u isto vrijeme dogodile i poplave te da je područje Ilidže (Kanton Sarajevo) bilo poplavljeno, vodstvo Crvenog križa općine Kiseljak jednu paletu donirao je Crvenom križu Federacije BiH, koji je vodu proslijedio poplavljenim područjima. Ostatak vode distribuiran je građanima Kiseljaka, a dio je uručen vrtićima.

U narednim danima Crveni križ općine Kiseljak praviti i distribuirati pakete hrane i higijene koji će biti distribuirani u uredu Crvenog križa, a neki će biti dostavljeni na adrese korisnika.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.