U Brezi prikupljene 132 doze krvi

Crveni križ općine preza u saradnji sa Transfuzijskim centrom KB Zenica organizirao je dvodnevnu akciju (14. i 15.) dobrovoljnog darivanja krvi. Akcija je organizirana povodom Svjetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi, a kako su kazali iz ove općinske organizacije Crvenog križa upravo na taj dan stanovništvo Breze pokazalo je svoju humanost prikupivši 132 doze krvi.

  • Nažalost krv je bolnicam potrebna svakodnevno i upravo ta potreba iziskuje stalno i kontinuirano darivanje krvi. Naši davaoci su i ovaj put pokazali da su na visini zadatka kada je riječ o spašavanju ljudskih života – poručili su iz Crvenog križa općine Breza.

Inače, ovoj akciji odazvalo se 146 davaoca od kojih je krv uspjelo darovati 132. Od tog broja 19 njih je prvi put darovalo krv.

  • Svake godine spašavanje miliona života ovisi o transfuzijama krvi i prije svega dobrovoljnim davaocima, koji svojim darivanjem krvi daruju život. Svako od nas može spasiti nečiji život, zato je izuzetno važno podići svijet građanstva kada govorimo o darivanju krvi – poručuju iz Breze.

Crveni križ općine Breza svim dobrovoljnim davaocima krvi uputio je iskrene čestike povodom Svjetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi uz želju da nastave biti humani i solidarni sa svojim sugrađanima u potrebi.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.