Treći dan Marša mira- učesnici uskoro u Potočarima

Ovogodišnji Marš mira primiče se svome kraju. Učesnici su nakon pauze u kampu Mravinjici nastavili svoj pohod prema Potočarima, gdje će se sutra obaviti ukop 71 tabuta žrtava genocida u Srebrenici.

Jučer je stručna služba Crvenog križa Federacije BiH sa rukovodstvom Crvenog križa općine Visoko prisustvovala ispraćaju posmrtnih ostataka iz Visokog, a učesnici koji su pošli iz Žepe (njih oko 400), noć je provelo u šatorskom naselju u Ljeljan dolu, koji je organizirao logistički tim sastavljen od uposlenika i volontera u strukturi Crvenog križa Federacije BiH.

Naši sanitetski timovi su do sada prateći učesnike Marša mira pružili najviše usluga zbog visokih temperatura, sunčanice, žuljeva, osipa i ujeda insekata.  Dvije osobe koje su tokom Marša povrijeđene, jučer su helikopterima prebačene u Tuzlu i Sarajevo.

Danas je počeo i Motormaraton u čijoj pratnji se nalazi sanitetski tim sastavljen od uposlenika Stručne službe Crvenog križa Federacije BiH i sanitetskog tima Crvenog križa općine Kakanj.

Sutra će u krugu Memorijalnog centra prisutnima na raspolaganju biti višenamjenska terenska jedinica Crvenog križa Kantona Sarajevo, kako za sanitetske intervencije, tako i za pružanje psihosocijalne pomoći.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.