Treća akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Posušju: Prikupljeno 56 doza krvi

Ni izuzetno loša epidemiološka situacija u općini Posušje nije spriječila brojne Posušanke i Posušane u njihovoj plemenitoj nakani da daruju najdragocjenije što mogu za osobe u stanju potrebe – a to je krv.

Za nešto više od tri sata akciji je pristupilo i liječničke preglede obavilo 68 osoba, a 56 je uspješno darovalo krv.

Inače, Crvenom križu općine Posušje ovo je već treća realizirana akcija ove godine. Akcija je provedena u skladu sa propisanim epidemiološkim mjerama, a provodila se u Gradskoj sportskoj dvorani u Posušju.

Osmočlanu medicinsku ekipu transfuzijskog centra Sveučilišne kliničke bolnice Mostar predvodile su dr Nikolina Džever i dr Martina Grgić. Naglasile su da je akcija izuzetno dobro pripremljena, a darivatelji krvi dosta zdravi i raspoloženi, tako da je na zadovoljstvo svih sve proteklo u najboljem redu.

Ova preduskrsna akcija dragovoljnog darivanja krvi održana je i pod pokroviteljstvom Općinskog načelnika Ante Begića, koji je tijekom akcije i obišao darivatelje, zadržao se u kratkom razgovoru sa nekima od njih, kao i sa osobljem Transfuzijskog centra SKB Mostar.

Više je nego očito da sustavan rad Crvenog križa na ovom području daje sve bolje rezultate, ali ne smijemo zaboraviti ni podrška i razumjevanje svih naših partnera, poručili su iz Crvenog križa općine Posušje.

Svim osobama nakon što su darovali krv i sjeli na kraći zasluženi idmor uz slatkiše i sokove, ponuđen je i anonimni anketni upitnik sa pitanjem o glavnom motivu za odziv na ovu akciju – posebno imajući u vidu nepovoljnu epidemiološku situaciju.

Velika većina odgovora može se opisati jednom riječju – HUMANOST!

Crveni križ općine Posušje se svima koji su pristupili ovoj akciji zahvaljuje na iskazanoj humanosti.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.