[VIDEO] Terenska posjeta SBK: Uručeni ramazanski paketi, održani sastanci s načelnicima, volonterima i osobljem Crvenog križa

Terensku posjetu organizacijama Crvenog križa Srednjobosanskog kantona generalni sekretar Crvenog križa Federacije BiH Namik Hodžić sa svojim saradnicima počeo je posjetom organizacije u Kiseljaku. Potom su uslijedile oragnizacije Crvenog križa u Fojnici, Busovači, Vitezu, Novom Travniku, Bugojnu i Donjem Vakufu.

U okviru ove posjete, koja se odvijala u Nedjelji/Tjednu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca generalni sekretar posjetio je i Zavode za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba Drin i Bakovići u Fojnici, kojim je uručena donacija higijenskih sredstava, a koju finansira UNICEF.

Sa rukovdstvom CKO Vitez te mladim volonterima Hodžić je obišao porodice u potrebi te im uručio ramazanske pakete.

U Busovači i Bugojnu upriličen je susret sa načelnicima ovih općina i delegacijom Crvenog križa Federacije BiH, te lokalnim organizacijama CK.

Terenska posjeta organizacijama Crvenog križa u Srednjobosanskom kantonu završena je posjetom u Donjem Vakufu gdje su osoblje i volonteri sa generalnim sekretarom CKFBiH i koordinatorom mladih podijelili najznačajnije aktivnosti koje sprovode u odgovoru na COVID-19, ali i u okviru Nedjelje/Tjedna Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.