Svjetski dan PP – Pokazna vježba

{youtube}dMIdXdRIX1c{/youtube}

U povodu Svjetskog dana Prve pomoći, koji se inače obilježava drugu sedmicu/tjedan u Septembru/Rujnu, a ove godine taj dan je pao na 14. Septembar/Rujan. U skladu sa time, mnoge Općinske organizacije Crvenog križa su održale prigodne seminare, predavanja, diseminacije i pokazne vježbe iz prve pomoći.

Među najupečatljivijim pokaznim vježbama je i ona koja se održala u Općini Lukavac. Naime, radilo se o scenariju u kojem se desila pucnjava, sraobraćajna nesreća i eksplozija bombe na Trgu Bremena u Lukavcu, te je više osoba zadobilo ozlijede.

Radilo se, naravno, o isceniranom događaju koji su mladi članovi Crvenog križa/krsta općine Lukavac organizovali u povodu Međunarodnog dana Prve pomoći. U pokaznoj vježbi učestvovali su volonteri CK iz Tuzle, Gradačca, Srebrenika, Banovića i kao domaćin CKK Lukavac. Podršku u ovoj pokaznoj vježbi pružili su članovi Moto kluba Lukavac, pripadnici PU/PS Lukavac, Služba hitne pomoći Lukavac, te vatrogasci TVJ Lukavac. Pokazna vježba je uspješno realizovana, a mladi volonteri su građanima Lukavca pokazali da su u stanju odgovoriti i na najteže oblike nesreća, te pomoći povrijeđenim osobama u svim situacijama. Mladići i djevojke su gromoglasnim aplauzom građana nagrađeni za pokazano.

Dio ovog teksta je kopiran sa:http://lukavac-x.ba/lukavac/drustvo/pucnjava-saobracajna-nesreca-i-eksplozija-bombe-na-trgu-bremena-u-lukavcu.html.

 

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.