Svjetski dan mladih- 12.08.

Mladi Crvenog križa Federacije BiH i ove godine obilježavanju Svjetski dan mladih (12.08.) provođenjem niza aktivnosti kojima će predstaviti i proslaviti svoj dan.

Aktivnosti mladih strukture Crvenog križa FBiH na obilježavanju Svjetskog dana mladih:
Mladi Crvenog križa općine Banovići će 12. 08. 2014. godine će organizovati akciju čiščenja kuća za 3 starije osobe u MZ Pribitkovići i radno obilježiti Svjetski dan mladih.
Crveni križ općine Gradačac je povodom Svjetskog dana mladih u periodu od  01.-03.08.2014. godine organizovao omladinski kamp u Pozarikama na kojem su pored omladinaca iz Gradačca učestvovali mladi iz Srebrenika, Orašja i Domaljevac-Šamca .
Crveni križ općine Živinice će 12.08.2014. godine organizovati druženje omladinaca.
Crveni križ Kantona Sarajevo u Dječijem odmaralištu u Vogošći organizuje 11.08.2014. godine zajedničko druženje mladih Crvenog križa općina i Okrugli sto na temu: Djelovanje mladih Crvenog križa u katastrofama. Cilj navedenog okruglog stola je razmjena iskustava u nedavnim poplavama koje su zahvatile područje FBiH.
Crveni križ općine Donji Vakuf povodom obilježavanja Svjetskog dana mladih organizira tradicionalnu rekreativno-biciklističku vožnju i male sportske igre mladih (skakanje u vrećama, trčanje sa jajetom u kašiku, povlačenje užeta i dr.).Ova tradicionalna aktivnost okupi oko 70 mladih Donjeg Vakufa, a svake godine rezultira i uključivanjem novih mladih članova i volontera u Crveni križ.
Crveni križ općine Zenica organizuje 12.08.2014. godine info štand na Trgu Alije Izetbegović od 11 do 13 sati na kojem će biti predstavljen dosadašnji rad organizacije, vještine pružanja prve pomoći, te će mladi volonteri našim sugrađanima mjeriti besplatno pritisak u krvi. Takođe, mladi će provesti i akciju “Jedna čokolada-jedno dijete”, a prikupljene čokolade će donirati JU “Dom porodica”.
Crveni križ općine Kakanj je u povodu Svjetskog dana mladih u subotu 09.08.2014 godine na gradskom trgu organizovao za građane mjerenje šećera u krvi i mjrenje krvnog pritiska. Održana je i konferencija mladih sa predočenim izvještajem presjek aktivnosti -rad mladih  u prvoj polovini 2014 godine.
U povodu obilježavanja Svjetskog dana mladih Crveni križ Općine Tešanj organizuje aktivnost „Igre bez granica“u dvorištu OŠ Huso Hodžić Tešanj . Mladi volonteri će se takmičiti u skakanju u vreći, povlačenju konopca, gađanju vodenim balonima, trčanju sa  jajima u kašiki. Organizovat će defile klaunova kroz grad i postaviti  pano u gradu posvećen danu mladih.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.