Svjetski dan hrane: Podjela voća, ali i paketa hrane i higijene u Federaciji BiH

❓Da li ste znali da oko 820 miliona ljudi u svijetu pati od gladi, a čak i više od gojaznosti?

#ZeroHunger, svijet bez gladi je cilj.

Zdrava ishrana mora postati dostupna i pristupačna svima! Ali svako od nas treba poduzeti akciju. Ne sutra, ne sljedeće godine, nego sada! To je naša budućnost! ❤️

❓Šta ti možeš učiniti?

📌Reci da zdravoj, a doviđenja nezdravoj ishrani.
🔎Čitaj (nauči čitati) deklaracije i oznake na hrani
🍎Poštuj hranu, proizvođače hrane i našu planetu

🌍Zdrava ishrana za svijet bez gladi!

Danas, u organizaciji #CKFBiH, obilježen je Svjetski dan hrane!

Divni volonteri Crveni Križ Centar Sarajevo danas su razgovarali s građanima u Shoping centru Alta, o zdravoj ishrani, fizičkoj aktivnosti, i dijelili voće, i mjerili priisak kao podsjetnik da vodimo računa o ishrani!

Također, Crveni križ Federacije BiH, u povodu 16.oktobra – Svjetskog dana hrane i 17. oktobra – Svjetskog dana borbe protiv siromaštva uputio je 30 paketa hrane, 30 paketa higijene, i 30 vreća brašna (po 10 kg) općinskoj organizaciji Crvenog križa Olovo, koja je izvršila, uz saradnju sa Savjetima MZ, podjelu ove pomoći za isto toliko socijalno ugroženih porodica na području općine. Osim MZ Milankovići, gdje je pomoć odvezena i podjeljena na licu mjesta, ostali korisnici i predstavnici mjesnih zajednica pakete su preuzeli u prostorijama CK Olovo. CK FBiH obezbjedio je i 38 paketa hrane, 38 higijene i 38 vreća brašna za CK Goražde, koji su iste podijelili u naselju Belvedere, nadomak Goražda gdje je smješteno više od trideset porodica, raseljenih osoba i izbjeglica iz Foče, Višegrada, Rogatice, Čajniča i drugih gradova među kojima ima i samaca, porodica s djecom, starih i nemoćnih, te u Prači, dok je 500 komada pelena za odrasle uručili Domu za stara i iznemogle osobe Goražde.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.