Sretan 14.06 – Svjetski dan darivalaca krvi

Crveni križ Federacije BiH upućuje iskrene čestitke povodom 14.06 – Svjetskog dana darivalaca krvi.

“Plemenitost i dobrota dobrovoljnih davalaca krvi utkane su u hiljade spašenih života. Hvala Vam za nesebičnost i ljubav kojom nas darujete.” – istakli su Ivo Juričević, predsjednik i Namik Hodžić, generalni sekretar #CKFBiH

#snagaHumanosti #darujKrv

#WorldBloodDonorDay

Crveni križ Federacije BiH će i ove godine, kroz strukturu, obilježiti Svjetski dan darivalaca krvi, 14. juni/lipanj, brojnim aktivnostima koje će realizovati kantonalne/županijske i općinske/gradske organizacije Crvenog križa.

Ovogodišnji slogan Svjetske zdravstvene organizacije je „Sigurna krv za sve“.

Svakih nekoliko sekundi, nekome, negdje, potrebna je krv. Svijetu su potrebne dovoljne količine sigurne krvi za sve koji su u stanju potrebe. Transfuzijom krvi i krvnih produkata spašavaju se milioni života svake godine. Svjetska zdravstvena organizacija podsjeća i da je zdravlje ljudsko pravo – svi, u svakom momentu i bilo gdje u svijetu, treba da imaju pristup bezbjednoj/sigurnoj transfuziji krvi. Dovoljne količine krvi se mogu obezbijediti samo redovnim davanjem ove dragocjene tečnosti. Takođe, istaknuto je da je potreba za krvlju univerzalna, ali da njena dostupnost varira od države do države.

#ckfbih

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.