Srednjoškolci u Posušju darivali krv i time još jednom položili ispit humanosti

Učenici završnih razreda Gimnazije fra Grge Martića i Srednje strukovne škole Posušje 15. ožujka 2018. godine na prvoj ovogodišnjoj akciji za posuške srednjoškolce darivali su krv.

Odziv na akciju bio je vrlo dobar, ukupno 79 srednjoškolaca i  profesora/profesorice su se prijavili na akciju, obavili liječnički pregled, ali kao nikada do sada – veliki broj ih nije mogao darovati krv, čak njih 47 je, nakon pregleda od strane medicinskog osoblja Službe za transfuziologiju Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, vraćeno, a krv su darovale 32 osobe.

Crveni križ općine Posušje zahvaljuje svima koji su iskazali plemenitu namjeru da daruju krv, posebno onima koji su to i učinili, te ohrabruje sve one koji na ovoj akciji iz raznih razloga nisu darovali krv, da poštuju preporuke medicinskog osoblja koje su im date prilikom pregleda te pokušaju pristupiti narednoj akciji koja će, u dogovoru sa nadležnom transfuziološkom službom, biti ponovo organizirana za srednjoškolce, osim redovitih za građanstvo.

Zahvalnost za logističku i podršku u animaciji učenika je upućena i ravnateljima Gimnazije Fra Grge Martća Posušje prof. Anti Jukiću, odnosno Srednje strukovne škole Posušje prof. Mariu Knezoviću.

Darivatelje krvi, odnosno sve one koji su to pokušali biti na ovoj akciji, obišli su i pozdravili predsjednik  Crvenog križa Županije Zapadnohercegovačke, gosp. Josip Zelenika, i glavni tajnik DCK BiH gosp. Branko Leko.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.