Srednjoškolci u akciji darivanja krvi Crvenog križa grada Široki brijeg prikupili 32 doze krvi

U srijedu (22.03.) su u akciji dobrovoljnog darivanja krvi za učenike Gimnazije fra Dominika Mandića u Širokom Brijegu prikupljene 32 doze.

Akciji, koja se održala u prostorijama spomenute škole, odazvalo se 53 gimnazijalaca, od čega njih 21 nije moglo darovati krv. Većina njih je odbijena zbog niske razine hemoglobina, a uzrok tomu je nekvalitetna ishrana učenika.

Vrijedi istaknuti i jednu zanimljivost, akciji darivanja krvi pristupili su svi učenici iz 4.c razreda, nisu svi mogli darovati krv, no rijetko kad je zabilježen slučaj da baš svi učenici iz jednog razreda odluče pristupiti akciji.

Svi učenici koji su darovali krvi oslobođeni su dva dana od nastave te je svima osiguran besplatan obrok. Akciju je organizirao Crveni križ Široki Brijeg u suradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu SKB Mostar te uz pokroviteljstvo Grada Širokog Brijega.

Već sljedećeg tjedna, točnije u utorak 28. ožujka u vremenskom razdoblju od 9.30 do 11.30 sati, na istom mjestu održat će se akcija darivanja krvi za učenike Srednje strukovne škole Široki Brijeg.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.