Saradnja CK Lombardia i CK Federacije BiH: Stigla pomoć za migrante u našoj zemlji

Sinoć, u kasnim večernjim satima, stigla je pomoć za migrante u Bosni i Hercegovini. Ovoga puta iz Italije, tačnije regije Lombardia. Rezultat je to saradnje i partnerstva Crvenog križa Federacije BiH sa prijateljima iz Italije, tačnije sa Crvenim križem Lombardia. Vrijedna donacija koja se sastoji od deka, šatora, madraca, higijenskih preparata i drugog sigurno će značajno doprinijeti i pomoći u zbrinjavanju migranata u našoj zemlji.

Konvoj humanitarne pomoći, dočekao je generalni sekretar Crvenog križa Federacije BiH, Namik Hodžić, sa kolegama iz CK Unsko-sanskog kantona, koji im je pomogao pri istovaru a potom, u prostorijama CK grada Bihaća, uručio zahvalnice. Zahvalnice su uručene svim donatorima, prije svega CRI Lombardia, ali  lokalnim organizacijama CRI Lombardie, koje su učestvovale u prikupljanju, sortiranju i pakovanju ove vrijedne donacije (Nova Milanese, Gallarate, Como, Muggio, Valmadrera, Brugherio, Sondrio, Bergamo, Luino, dell Insubria, Privincia di Como, Lodi), pojedincima, članovima ove humane misije, od kojih, moramo istaći Ibrahima Mallu, koji je najveći “krivac” za ovo veliko prijateljstvo i saradnju, ali i onima, koji nisu došli ali su posebno doprinijeli ovoj misiji.

Generalni sekretar CKFBiH, nije krio sreću i zadovoljstvo, ali najviše zahvalnost prijateljima iz Lombardije, koji su nesebično, odmah po saznanju za migrantsku situaciju u našoj zemlji, krenuli u akciju prikupljanja potrebnih stvari, i evo još jednom, poslali poruku da zaista Crveni križ jeste uvijek tu, #SvudaZaSvakoga.

Ova saradnja će se svakako nastaviti, kroz druge programe i projekte, te razmjenu iskustava ove dvije organizacije.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.