Salakovac: 18 500 obroka u julu, osigurana hrana i higijena za narednih 90 dana

Saopćenje CK grada Mostara prenosimo u cjelosti:

”Danas je 1. August. Mjesec dana je prošlo od naše posljednje objave. Mjesec „igre“ mačke i miša. Mjesec neizvjesnosti, ali i mjesec ponosa. O neizvjesnosti ćemo nekom drugom prilikom. O ponosu možemo pričati danima, nedeljama, mjesecima. Ponosni smo na sve ono što smo postigli do sada. Nije bilo jednostavno ni lako, ali…
Sigurno ste se pitali gdje smo „nestali“ u posljednjih mjesec dana. Svakodnevno prisustvo u kampu IC Salakovac je postala naša svakodnevnica. Naša rutina. Ni loše vrijeme, ni problemi oko pronalaženja sredstava za nastavak rada, nisu nas zaustavili u ispunjenju naše misije, naših ciljeva i zadataka. Nisu nas zaustavili, u našoj namjeri, da pomognemo onima kojima je pomoć i potrebna. Da pomognemo ljudima u nevolji.
Oko 18.500 obroka (doručak, ručak, većera), podjeljeni higijenski paketi, osigurane pelene i hrana za djecu, kao i pitka voda. Naravno da je bilo i drugih aktivnosti kao što su usluge pružanja prve pomoći i transporta do zdravstvene ustanove.
Bezbroj sastanaka i pređenih kilometara su ipak polučili određene rezultate. Zajedničkim djelovanjem Crvenog krsta/križa u Bosni i Hercegovini, uz nesebičnu pomoć i podršku naših partnera i donatora uspijeli smo osigurati da ova priča ide i dalje. Uspijeli smo da osiguramo hranu i higijenu za narednih devedeset dana.
Hvala svima koji su nam, na bilo koji način, pomogli da ublažimo ljudske patnje, da pomognemo ljudima bez obzira na njihovu rasnu, spolnu, starosnu, klasnu, religijsku ili političku pripadnost.”

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.