“Topao obrok za djecu BiH”

Društvo Crvenog krsta/križa BiH u suradnji sa kompanijom Johnson & Johnson* je započelo program „Topao obrok za djecu BiH“. Donacijom kompanije Johnson & Johnson  osigurano je više od 4000 obroka djeci iz socijalno ugroženih obitelji u BiH.

Ovaj program se provodi u 6 zemalja širom regije, kroz osiguravanje jednog obroka dnevno,  a sve u cilju zdravog rasta i razvoja djece iz ugroženih obitelji. Program je započeo 01.09.2015. i traje do 30.09.2015.
Zbog teške ekonomske situacije sve veći broj djece nema pristup adekvatnoj prehrani, a naročito zdravom toplom obroku u toku dana. Johnson & Johnson* i Društvo Crvenog krsta/križa BiH su prepoznali problem pothranjenosti kao faktor zdravstvenih problema i problema u razvoju ugrožene djece.

Program „Topao obrok za djecu“ je zajednička aktivnost Društva Crvenog krsta/križa BiH  i kompanije Johnson & Johnson* koji se na isti način, sa istim ciljem, provodi u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Bugarskoj, Rumunskoj, te naravno i u BiH.
Značaj ovog Programa u BiH je prepoznala i kompanija Dm, te se uključila i značajno ga podržala svojim resursima.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane građane BiH da se uključe i pomognu nam da još više obroka osiguramo za ugroženu djecu BiH. Svoj doprinos možete dati na sljedeći način:
Pozivom na broj:

BH Telecom: 090 291 013
Mtel: 1433
HT Eronet: 092 890 833

donirate 2KM za topao obrok ugroženoj djeci u BiH.

*Cilag GmbH International supports Red Cross program “Hot Meal For Children”

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.